Digi-Saimaa lähti lokakuiselle kulttuuriretkelle Lappeenrantaan ja samalla tuli muisteltua kaikkia aiheita mitä Digi-Saimaassa lehdessä on käyty läpi.
Per Björkvall teki muun muassa kaupunginarkkitehtina toimiessaan kymmeniä rakennuksia Lappeenrantaan: http://digisaimaa.fi/2019/06/11/kavelyretki-lappeenrannan-kaupunginarkkitehti-per-bjorkvallin-jaljilla/
Petra Lukkarin näyttely Avot siessä ”Näytät hiukkasen metsän eläimeltä” lokakuun ajan.
Pietarilaissyntyinen Anna Lebedva omistaa Mai-Artin. Se on haluttu lähelle ihmisiä, jotta taiteesta voi nauttia muuallakin kuin netissä.
Aivan Digi-Saimaan alussa tein artikkelin Nuijamiehestä. Se vastaa nykyisin Lappeenrannan tapahtumista. Hienoa, että yhteisö on ottanut tämän hoitaakseen.
Kun kuljin Lappeenrannan kirjaston ohi, tuli mieleen siellä tekemäni haastis nukketaitelija Emma Jussila-Schermannista joka on hänen omien sanojensa mukaan ”nukketeatterintekijä, nukketeatteritaitelija ja nukentekijä”. Ihailtavaa omistautumista nukeille ja kohdeyleisönä Lappeenrannan lapset.
Taidekeskus idässä gallerioita ja taidelainaamo. Puhuttiin myös paljon Lappeenrannan taide-elämästä.
Kaunis Veera -patsas syysasussa. Äitini vielä muisti laulunkin, mutta ei sitä enää minun aikoinani laulettu.
Täky-galleria linnoituksen päässä. Paljon tilaa ja nähtävää.
Taidelainaamo Katariinasta saa teoksen vaikka heti mukaan. Tänä kesänä paljon kotimaanmatkailijoita ja kävijämääräennätyskin rikkoutui.
Linnoitusta kiertää nyt polku. Teräksiset opasteet ja reitti kulkee pitkin linnoituksen harjuja.
Lappeenrannan taidemuseossa oli Sijoiltaan-näyttely joka kertoo pakolaisuudesta. Hienoja vanhoja filmejä.
Wolkoffin talomuseo on nyt suljettuna, kun talossa ei ole käsienpesupistettä. Mahtava tarina, miten se pelastui uuden alta ja oli tuhopolttokin.
Heli Pukki on mielestäni menestyvän yrittäjän kuva, tehnyt uraa hienolla tapaa Lappeenrannassa. Naivismista tykkäävien ’must’ käydä hänen liikkeessään.
Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä.