Koulutetut hierojat palvelee Koulukadulla – sitä pyörittää kolme vastavalmistunutta kaverusta Lappeen hierojakoulusta – tarjolla sekä klassista että urheiluhierontaa

Koulutetut hierojat palvelee osoitteessa Koulukatu 20. Sitä pyörittää kolme vastavalmistunutta hierojaa. Anu Vitikainen yrityksessään Nutrieden tekee klassista hierontaa, Satu Nisosen Nisosen Kehonhuolto ja Ville Hämäläisen Villen Hierontapalvelut tekevät urheiluhierontaa sekä klassista hierontaa.

Hierojat ovat valmistuneet viime joulukuussa Lappeen hierojakoulusta, jonka tilat sijaitsevat Marian aukiolla. Koulutus kesti vuoden ja kurssilta valmistui hiukka yli tusina hierojaa. Sama omistaja pyörittää kahta muuta hierojakoulua, Joensuussa ja Lahdessa. Joka kaupunkiin mahtuu yksi, kommentoi Anu Vitikainen. 

Koulussa opetetaan hierontaa hyvin monipuolisesti esimerkiksi lihaksia mobilisoivia otteita ja trigger-pistehierontaa. Osa valmistuneista jäi Lappeenrantaan, osa lähti. Jo Valtakadulla on Koulutetuille Hierojille kilpailijoita. 

Anu Vitikainen on aiemmin tehnyt puutarhurinhommia, Satu Nisonen lähihoitajana ja Ville Hämäläinen on tehnyt elintarvikehommia sekä maataloushommia. 

Aikoja Koulutetuille Hierojille saa varattua netistä. ”Sieltä ihmiset voivat varata aikansa ja sitten me katsomme edellisenä päivänä, mihin aikaan tullaan töihin”, kommentoi Anu Vitikainen. Sekä soittamalla ja viestitse voi aikoja varata suoraan hierojalta jolle haluaa. Yhteystiedot löytyvät www.koulutetuthierojat.fi

Hierontaa annetaan kaikenlaisille asiakkaille. Urheiluhierontaa tulevat hakemaan urheiljoista tavallisiin kuntourheilijoin. Monilla urheiluseuroilla on omat hierojat.  Moni asiakas on seurannut Koulutettujen Hierojien mukana kouluajoista asti. 

Useimmiten ihmiset ottavat tunnin hieronnan, mutta muitakin aikoja on mahdollista varata. Viisikymmentä minuuttia maksaa 35 euroa, 80 minuuttia 55 euroa ja kahdesta tunnista veloitetaan seitsemänkymppiä. 

Liikkeessä on myynnissä Fascia-palloja, joita voi käyttää esimerkiksi jalkapohjiin. On myös käsintehtyjä lämpöpusseja ja suolapusseja, jotka sopivat lihasten kiputilojen hoitoon ja rentouttamiseen. Alakerrassa ovat sosiaalitilat, keittiö, vessa ja pukuhuone. Uusin tiloihin ei tarvinnut tehdä sen suurempaa remonttia, tarvittiin vain omat hierontapöydät  ja verhot. 

Klassinen hieronta on pehmytkudoskäsittelyä erilaisin ottein. Siihen kuuluu kevyttä sivelyä, joka lämmittää lihasta, hankaus, puristelu ja ravisteluotteita. Lopuksi tehtävä taputtelu rentouttaa lihasta. Trigger-pisteitä hoidetaan painelemalla tai venyttämällä jotta lihas elpyisi ja aineenvaihdunta paranisi. 

Urheiluhieronnassa mennään enemmän sen mukaan mitä urheilija tarvitsee, hieronta voi joko palautella tai valmistella. Urheilijoita ei hierota niin rajusti, kertoo Ville Hämäläinen.

Moni hierottava ei halua hieronnan aikana kauheasti jutella, tätä pitää osata vähän haistella. Toiset taas purkavat mieltään. Joskus hierottava saattaa nukahtaa kesken käsittelyn, moni herää säpsähtäen, kommentoi Satu Nisonen. Hierottavaa ei voi kuitenkaan jättää unille makaamaan, muuten pöydät loppuisivat kesken, naurahtaa Anu Vitikainen. 

Jotkut ovat kävelleet suoraan sisään kysymään hieronta-aikoja, mutta moni käy lukemassa esitteitä liikkeen ovesta. Monet asiakkaat ovat olleet asiakkaita jo hierojakoulussa, toisinaa annetut käyntikortit ovat poikineet uusia asiakkaita  ja siitä asiat ovat lähteneet eteenpäin. 

Hierojan homma on siitä rankkaa, että sitä ei jaksa oikein tehdä kahdeksaa tuntia päivässä, kertovat Koulutetut Hierojat. Neljä tuntia hierontaa on hyvä aika päivässä, jotta oma tekniikka ja keskittyminen kestää hyvänä, sanoo Anu Vitikainen. Satu Nisonen käy Lemin suunnalla kotikäynneillä, useat asiakkaat ovat eläkeläisiä ja haluavat kotona hieronnan koska liikkuminen on hankalaa. 

Korona on hiukka rajoittanut kävijämääriä, mutta ehkä syksy olisi jo helpompi, toivoo Anu Vitikainen. Hän lisää että etätyöt ovat lisänneet niska- ja hartiavaivaisia varmaan Lappeenrannassakin. 

Koulutetut hierojat löytyy sekä facebookista ja instagramista. 

Facebook: Koulutetut hierojat Anu, Satu & Ville

Instagram : koulutetuthierojat

Nutriedenin kotisivut: www.nutrieden.fi

Kehonhuolto NIsonen facebook: KehonhuoltoNisonen

Instagram: kehonhuoltonisonen

Villen Hierontapalvelut facebook: Villen Hierontapalvelut

Instagram: villen_hierontapalvelut

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.