TaigaSaimaa vuokraa mökkejä Muukonsaaressa, myös ryhmille – tänä kesänä erityisesti kotimaisille vierailijoille

Muukonsaaressa Joutsenossa on vielä tänä syksynä mahdollista vuokrata itselleen mökki leirintäalueella. Tai vuokrata koko alue, jolloin saa yksityiseen käyttöönsä päärakennuksen, saunan ja mökit. Viimeisimmät ryhmät otetaan sisään marraskuun puolivälissä.

Leirintäaluetta pyörittää yritys nimeltään TaigaSaimaa, jossa on useampi osakas. Muukonsaaren leirintäalueen omistaa Lappeenrannan kaupunki, joka on luovuttanut sen Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiölle, joka on edelleen vuokrannut sen TaigaSaimaalle.

Erityisesti Muukonsaaressa korostuu luonto, josta moni vierailija pitää, sanoo yksi TaigaSaimaan omistajista Tomi Varis: ”Se sopii tietynlaiselle porukalle, ainakin varmasti kuka tykkää luonnosta ja ei vaadi hirveästi mukavuuksia, tykkäävät kyllä.”

Muukonsaaressa on viime vuosina järjestetty tykypäiviä, kokouksia, polttareita ja ihan vaan kaveriporukoiden tapaamisia. Melontatapahtumat ovat tuoneet kotimaisia vierailijoita.

Muukonsaareen on mahdollista järjestää ryhmäruokailuja, lisäksi voi tehdä kalastus- ja luontoretkiä ja retkiä saarille. Kalasaaliin voi näppärästi valmistaa leirintäalueella savustuspöntössä. Etelä-Saimaalla on paljon saaria, joista saattaa löytyä aivan autio hiekkaranta,  kertoo Tomi Varis.

TaigaSaimaalla Muukonsaaren vieraista on ollut noin 80% ulkomaisia. Viime kesänä erityisesti aasialaiset, joista suurin osa Kiinasta, löysivät paikan. On käynyt myös paljon keski-eurooppalaisia ja venäläisiä.

Erityisesti turistit ovat olleet kiinnostuneita retkistä, he voivat saada suomalaisesta luonnosta aivan erilaisen elämyksen.

”Vallitsevan epidemia-tilanteen johdosta ajatuksia ja markkinointia on suunnattu enemmän kotimaisiin asiakkaisiin, etenkin ryhmille järjestettäviin tapahtumiin”, kommentoi Tomi Varis.

Työporukoille on järjestetty kaikennäköisiä luontoon liittyviä kilpailuja ja muuta ohjelmaa.

Muukonsaarta voi vuokrata aitta kerrallaan. Omistajat huoltavat ja ylläpitävät aluetta ja ovat itse paikalla kun vieraat saapuvat, ottamassa heitä vastaan ja ojentamassa avaimia. He myös varmistavat että paikat ovat kunnossa.

Muukonsaaressa kiertää myös luontopolku. Tänä heinäkuuna se on saanut uudet taulut ja opasteet. Sen tekee erikoiseksi suojeltu lehtometsä, joka on harvinainen näillä leveysasteilla, kommentoi Tomi Varis.

Tulevaisuudessa paikalle pitäisi saada veneilijöille enemmän palveluja kuten kahvilatoimintaa.

Tänä kesänä Saimaalla veneily on kasvanut mutta risteilyliikennettä ei niin kauheasti ole. Muukonsaaresta haluttaisiin välipysähdys niille, kertoo Tomi Varis. Mitään säännöllistä laivaliikennettä saareen ei ole, isommat ryhmät on tuotu saareen paikallisilta yrittäjiltä vuokratuilla veneillä.Talvikausi Muukonsaaressa on haastava, kun talven jäätilannetta ei voi tietää ennakkoon.

Lähitulevaisuudessa Taiga-Saimaan omistajat toivoisivat, että luontopolku vedettäisiin koko Muukonsaaren pituiseksi. Siellä voisi patikoida tai ajaa vaikka maastopyörällä. TaigaSaimaan omistajat toivoisivat myös, että Muukonsaareen tehtäisiin jonkinlainen ylitys, että ihmiset pääsisivät sinne suoraan mantereen puolelta.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.