Pesulasi tekee autojen käsinpesua Ison Kristiinan parkkihallissa, peruspesussa menee puoli tuntia ja maksaa 20 euroa

Pesulasi toimii Lappeenrannan Ison Kristiinan parkkihallissa. Se tarjoaa vaihtoehdon automaattipesuloille, sillä työ tehdään paikalla käsin. Pesulasi on aloittanut Lappeenrannassa lokakuussa ja sen pesulapäällikkönä on silloin aloittanut Kimmo Luttinen.

Lappeenrannan Pesulasi on Suomessa kolmas, muutkin sijaitsevat parkkihalleissa, Vantaan Koivukylän Citymarketissa ja Keravalla. Itse yritys on perustettu vuonna 2007.

Kimmo Luttinen selittää että käsinpesun ideana on että auto saadaan paremmin puhtaaksi ja pystytään kohdistamaan pesua suoraan ongelmakohtaan.

Peruspesu vie noin puoli tuntia aikaa, siinä ajassa ehtii käydä vaikka kaupassa. Moni poikkeaa kauppareissullaan, soittaa tai varaa pesun etukäteen netissä. Noin púolet asiakkaista varaa ajan ennakkoon. Herkästi myös varataan aika jos mielessä on jotain isompaa pesua kuin vaikka peruspesu. ”On myös niitä jotka tulevat paikan päälle saman tien kysymään että nyt olisi muutama tunti aikaa että mitä kerkeätte tekemään”, selittää Kimmo Luttinen.

Paikan päällä tehdään pesuja ja vahauksia, korjataan ja vaihdetaan tuulilaseja, vaihdetaan renkaita ja tehdään muita rengastöitä, umpioiden kiillotuksia, polttimen vaihtoja ja vaihdetaan tuulilasinpyyhkimien sulkijoita.

Puolen tunnin peruspesu maksaa 20 euroa. Pesu Kakkonen maksaa 30 euroa, siinä tehdään vähän parempaa liuotinpesua ja pestään mattoja.

Lappeenrannan Pesulassasi tehdään pesuja kahdessa vuorossa, Kimmo Luttinen hoitaa yleensä aamuvuorot. Jos on paljon hommaa tekevät kaikki yhdessä.

Moni haluaa käsinpesun sillä ei haluta ajaa automaattipesulaan. Siitä lähtee ehkä liikaa meteliä, sinne ei uskalleta ajaa tai ei haluta että maalipintaan tulisi naarmuja, selittää Kimmo Luttinen. Aina pinnoite ei kestä harjapesua myöskään.

Jos paikkakunnalla sattuu pyörähtämään, tulee asiakkaita kauempaakin kuten Helsingistä asti. Iso Kristiina on pesulalle loistava sijainti, asiakkaat ovat rentoja ja vastaanottavaisia, kertoo Kimmo Luttinen.

Talvella pesu hiukka eroaa kesäajasta. Suolat pestään pois ja vahataan uudestaan, sisäpuhdistuksiakin tehdään enemmän. Kesällä taas enemmän pinnoitetaan ja myllytetään. Jos autoa talvellakin enemmän vahataan niin likakaan ei tartu niin kiinni.

Suola tekee auton pinnalle hallaa, varsinkin jos sen annetaan vain olla pitkät ajat. Se pilaa maalipintaa, on myös omia aineita millä suolan saa pestyä pois.

Lappeenrannassa talvella ovat autot enemmän jäässä kuin eteläisemmässä Suomessa. Kimmo Luttinen on huomannut, että Lappeenrannassa kestää hetki pidempään ampua pois jäät pyöriltä, pohjasta, katoista ja lavoilta.

Pesulassasi käy autoja kaikennäköisiä, loistoautoista kahdeksan- ja kuusikymmenluvun autoihin. Kaikki autot eivät ole mitenkään hienoja.

Kimmo Luttisen mukaan auto olisi hyvä käyttää pesussa parin viikon välein, jos se on pinnoitettu niin kuukauden välein olisi hyvä ottaa liuotinpesu.

Korona-aikoina Pesulassasi käytetään enemmän hanskoja etenkin kun tehdään sisäpuhdistuksia.

Pesulassasi painepesuri on kaikkein käytetyin työkalu mutta löytyy sieltä ihan ruuvimeisselikin jos vaikka polttimoa vaihdellaan ja joutuu irrottamaan umpion.

Kimmo Luttinen muutti Lappeenrantaan Mäntsälästä, on kuin kotona olisi, hän kommentoi. Lappeenranta tuntui heti kodilta. Hän sanoo viihtyvänsä täällä vielä kauan. Erityisesti kehuja saavat maisemat ja ihmiset.

Pesulasi on auki maanantaista perjantaihin 10-19 ja lauantaisin 10-18. Ensimmäinen päivä kolmatta lähtien avataan jo yhdeksältä aamulla.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.