Forenom vuokraa kalustettuja asuntoja edelleen, erityisesti kaupungissa vierailevat projektityöläiset käyttävät palvelua

Forenomin Lappeenrannan toimisto sijaitsee Kauppatorin kyljessä. Annika Kärkäs toimii aluepäällikkönä paitsi Lappeenrannassa, myös Kotkan, Kouvolan, Haminan ja Imatran alueella. Forenomilla on kolmisenkymmentä kalustettua vuokra-asuntoa Lappeenrannan seudulla. Se ei itse omista asuntoja vaan vuokraa niitä vain eteenpäin.

Forenom on kaksikymmentä vuotta vanha yritys, joka toimii pohjoismaissa. Yhteensä sillä on noin 9000 asuntoa, joita se vuokraa eteenpäin. Kymenlaaksossa vuokrattavia asuntoja on noin sata. ”Johtava pohjoismainen pääomasijoitusten asiantuntija Capman teki merkittävän investoinnin Forenomiin 2016, mikä on jouduttanut Forenomin kasvua ja kansainvälistymistä entisestään”, sanoo Annika Kärkäs.

Annika Kärkäs on itse syntynyt Kouvolassa ja käynyt koulut siellä. Lappeenrantaa hän kehuu kauniiksi kesäkaupungiksi.

Lappeenrannassa asuntoja on vähän joka puolella, mutta paljon niitä vuokrataan paikkakunnalla vieraileville tehdasmiehille, kun on huoltotoimenpiteitä tai seisakkeja, alueelle tullessa paljon aliurakoitsijoita.

Omakotitaloja ei ole vuokrattavana, mutta joitain rivitaloasuntoja on. Yleisesti ottaen ihmiset haluavat eniten keskusta-asuntoja, kertoo Annika Kärkäs.

Suurin osa Forenomin asiakkaista on yritysasiakkaita, joten tarjolla on eniten työsuhdeasuntoja.

Forenomilla on myös hotelleja ja hostelleja, joista vuokrata huoneita, mutta lähin kohde on Lahdessa. Kun majoitustarve on pidempi, esimerkiksi yli seitsemän vuorokautta, on edullisempaa vuokrata kalustettu asunto kuin asua hotellissa tai hostellissa. Keskimääräinen vuokra-aika on tällä hetkellä kaksi kuukautta.

Kaikki Forenomin vuokraamat kohteet löytyvät sen verkkokaupasta. Sillä on myös omat paikalliset myyjät ja myyntitiimi, joka tukee toimintaa. Lisäksi sillä on 24/7 -asiakaspalvelu, joten se palvelee vuorokauden ympäri.

Erityisen paljon asuntoja tarvitsevat Joutsenon, Kaukaan ja Kaukopään vierailevat työläiset. Myös Kotkan ja Haminan suunnalla tarve on hiukka projektityyppinen. Haminassa on käynnissä isoja hankkeita kuten Googlen iso investointi, myös satamat ovat vilkkaita.

”Asiakkaita riittää ja kesä näyttää hyvältä. On mahdollista, että osa alueista myydään loppuun”, sanoo Annika Kärkäs.

Normaalisti Forenomin toimistolla on vilskettä, mutta korona-aikoina hiljaisempaa. Korona-ajat muuten ovat tiputtaneet hotellien ja hostellien käyttöastetta. Myös venäläisasiakkaat loistavat poissaolollaan, toki joitain löytyy. Alueelliset erot ovat myös suuria. Forenom odottaa kasvua sitten kun ajat ovat hiukka normalisoituneet.

”Meillä on kahdenkymmenen vuoden kokemus projektiluontoisesta majoituksen tarjoamisesta, olemme tosi vahva toimija vuokramarkkinoilla. Se on oikeastaan ammattiylpeyttä, että hoidamme vuokra-asiat mallikkaasti”, sanoo Annika Kärkäs.

Kun vuokrattavaksi tulee uusi asunto, tehdään tarvekartoitus, että millainen kohde on ja millaisia korjaustarpeita sillä on. Joka kohteessa käy oma siivooja. Asuntoa on pidettävä hyvänä, sanoo Annika Kärkäs.

Asunnot on jaettu kolmeen luokkaan: budget-, smart- ja premium-tason asunnoiksi. Budget-taso on ihan peruskämppä, tavallisilla kalusteilla mutta kaikki tarvittava on: pyykkikone, televisio ja aterimet sun muut. Smart-tason asunnossa on jo käytetty hiukka silmää sisustuksessa. Premium-taso onkin sitten jo ihan huippuluokkaa.

Erityisesti Rauhan alueen kohteita Annika Kärkäs kehuu. Siellä on tarjolla rivitalo- ja luhtitalo-tyylisiä ratkaisuja.

Annika Kärkäs korostaa sitä, että vuokra-asiat hoidetaan ammattimaisesti ja että on ilo hoitaa niitä mutkattomasti asunnon omistajan suuntaan. Tuotto on takuuvarma, hän sanoo.

Erityisesti kommunikaation olisi hyvä olla sujuvaa. Jos omistaja haluaa vaikka käydä huoneistossa näyttämässä kohdetta tai isännöitsijä vierailla siellä, se pitää järjestää sujuvasti. ”Ajatellaan niin että kun se on omistajan omaisuutta, se on meidän vastuu pitää huolta asunnosta, kun se on meidän käytössämme”, sanoo Annika Kärkäs.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.