Kauneushoitola BellaSofi täyttää kohta kymmenen vuotta, se palvelee Kauppakadulla, jota kutsutaan jo Naistenkaduksi – erityisesti sen näyteikkuna on kerännyt kehuja!

Kauneushoitola BellaSofi Kauppakadulla täyttää marraskuun viidestoista kymmenen vuotta. Sitä pyörittää Minna Kosonen, jonka tytär Sofia Piiparinen, koulutettu hieroja, tekee nykyään BellaSofissa maanantaisin hierontoja ajanvarauksella. Minna Kosonen itse on liikkeessä tiistaista lauantaihin.

BellaSofista saa kattavasti kauneudenhoitopalveluita, kuten kasvohoitoja, kestovärjäyksiä, jalkahoitoja ja vartalohoitoja. Korona-aikaan meikkaukset ovat jääneet vähemmälle, mutta kasvohoitoja tehdään paljon. 

Ensimmäinen kauneudenhoitola Minna Kososella aloitti marraskuussa 2011 Kirkkokadulla, nyt Kauppakadulla liike on toiminut kolmisen vuotta.

Kauppakatua tituleerataan myös Naistenkaduksi, siellä on muitakin liikkeitä, jotka on suunnattu pääasiassa naisille, on alusvaateliikettä, vaatekauppaa, kemikaaliota ja kukkakauppaa.

BellaSofin asiakkaat on pääsääntöisesti naisia, mutta miehiäkin käy.

Venäläisten poissaolo ei niin BellaSofissa näy, sen asiakkaat ovat aina pääosin olleet suomalaisia. Korona seisautti lähes kaiken, kommentoi Minna Kosonen. Hän on valmistunut ammattiin vuonna 1995, josta lähtien jotkin asiakkaat ovat seuranneet mukana. He pitivät liikkeen hengissä myös korona-aikana.

Edullisin kasvohoito BellaSofissa maksaa kuusikymmentäviisi euroa, konehoidot ovat hiukka kalliimpia. ”Aina kun asiakas tulee, räätälöidään yhdessä ihohoidon tarve. Käydään vaihtoehtoja läpi, mitä joku hoito maksaa ja asiakas saa itse päättää mikä hintaluokka on hänelle sopiva”, sanoo Minna Kosonen.  

Lappeenrantaan on korona-aikanakin tullut ainakin viisi uutta kauneudenhoitolaa. Kilpailua ja tarjontaa siis on. Minna Kososen mukaan kaikkein ratkaisevin on henkilökemia, kun asiakas tulee ensimmäisen kerran liikkeeseen, näkee pelaavatko henkilökemiat ja saattaako asiakkaasta tulla pitkäaikainen.

Jotkut asiakkaat haluavat paljonkin jutella kasvohoidossa, toiset niinkään eivät.  Asiakasta on tulkittava, haluaako hän jutella, toteaa Minna Kosonen. Allergioista on ainakin hyvä tietää, eikä sitä koskaan ihan tuppisuunakaan joudu istumaan.

BellaSofin takahuoneessa sijaitsee varsinainen hoitola. Jalkahoidot tehdään penkissä. Asiakkaita voi ottaa päivässä neljästä viiteen, jos tehdään kasvohoitoja, seitsemästä kahdeksaan jos on myös kestoväriasiakkaita. Kestovärjäys vie puolisen tuntia, kasvohoidot joskus reilusti puolitoista tuntia, samoin jalkahoidossa vähintään.

Neliöitä liikkeessä on päälle kolmisenkymmentä, Lappeenrannan vuokratasossa ihan kohtalainen vuokra, kuittaa Minna Kosonen. Liikkeen sisustus on kerännyt kiitosta, se on kodinomainen. Itseään hän kuvailee enemmän yksinpuurtajaksi, mutta on Etelä-Karjalan Yrittäjien vuosittaiset tapahtumat tullut kierrettyä ainakin.

Asiakkaita tulee paitsi Lappeenrannasta, myös Imatralta, Kouvolasta ja Haminastakin. Lisäksi tulevat vielä kesäasukkaat. Minna Kososen pääperiaatteena on, että asiakkaalle varataan reilusti aikaa: ”Jokaiselle on tietty aika ja sellainen rauhallisuus, että asiakkaalla on hyvä olla ja tulee kiireettömyys.”

BellaSofista saa ostaa myös kauneudenhoitotuotteita, ranskalaisia merkkejä kuten Ella Bache, Academi ja saksalainen Camillen, jotka tulevat kaikki samalta maahantuojalta, kyseessä on ammattikosmetiikkasarja, niitä ei saa mistään marketeista eikä laivoilta. Myös italialaista Diego Dalla Palmaa on myynnissä mutta pienemmän erän.

Näyteikkunaan on satsattu, sitä on suunniteltu Fabriikin Hanna-Kaisa Suurhaskon kanssa. Nyt näyteikkunassa on hiukka venetsialais-tunnelmaa. Näyteikkunaa uudistetaan seitsemisenkin kertaa vuodessa, viime jouluna siinä oli reki täynnä lahjapakkauksia ja lahjakortteja. Hinnasto toki on aina näytteillä näyteikkunassa.

BellaSofiin saa varattua ajan puhelimitse, WhatsAppissa tai sähköpostilla, tulevaisuudessa tulee käyttöön nettiajanvaraus.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.