Onni Erikoishammasteknikot tekee hammasprotetiikkaa – omistaja muutti Taipalsaarelle ja kehuu Lappeenrantaa

Erikoishammasteknikko Saul Maury, Onni Erikoishammasteknikot Oy, palvelee Lappeenrannassa osoitteessa Koulukatu 1 sekä Taipalsaarella osoitteessa Muukkolantie 2. Hän valmistaa ja korjaa vastaanotollaan irrotettavia hammasproteeseja. Lisäksi yrityksen hammaslaboratoriossa valmistetaan muita hammasteknisiä töitä hammaslääkäreiden tilauksesta. Omistaja Saul Maury on nykyään taipalsaarelainen.

Etelä-Karjalassa löytyy toimipiste myös Parikkalasta, josta Saul Maury on  kotoisin. Yhteensä Onni Erikoishammasteknikoiden toimipisteitä on kahdeksan ympäri Suomea ja näissä toimii viisi eri erikoishammasteknikkoa.

Saul Maury muutti Taipalsaarelle kolmisen vuotta sitten. Lappeenranta oli tätä ennen hänelle vieras kaupunki, mutta siihen tutustuttuaan hän kehuu sitä kovasti. Taipalsaarelta kaupunkiin ajelee vartissa, kun taas Taipalsaarella vallitsee maaseudun rauha. Taloprojektin aikana hän asui perheineen hetken Saimaanharjulla.

Matkat Helsinkiin ovat vähentyneet uudelle paikkakunnalle juurtumisen myötä.  Eritoten Saimaata hän kehuu.

Hammasproteesien valmistus on käsityötä. Ne tehdään korvaamaan puuttuvat omat hampaat. Irrotettava hammasproteesi voi olla kokoproteesi, jossa ikenissä ei ole lainkaan omia hampaita tai osaproteesi, jos omia hampaita on jonkin verran jäljellä. Kokoproteesit voidaan tehdä suoraan erikoishammasteknikon vastaanotolla, osaproteesit tehdään yhteistyössä hammaslääkärin kanssa. Hammasproteesien korjaukset ja pohjaukset tehdään nopeasti ja vaivattomasti erikoishammasteknikon vastaanotolla.

Saul Mauryn mukaan hammasproteesit kestävät useita vuosia. Käyttöikää pidentää hyvä päivittäinen puhdistus ja proteesin kunnosta huolehtiminen. Hammasproteesi on hyvä tarkistuttaa erikoishammasteknikolla säännöllisesti.

ONNI erikoishammasteknikot Oy hammaslaboratoriossa valmistetaan erilaisia oikomiskojeita hammaslääkärin tilauksesta. Lisäksi hammaslaboratorioissa valmistetaan kiinteää hammasprotetiikkaa kuten hammaskruunuja ja –siltoja. Nämä tehdään aina hammaslääkärin työtilauksesta, niitä ei valmisteta suoraan erikoishammasteknikon vastaanotolla.

Hammasproteesien hankkimiseen ei suoraan saa Kelan tukea. Tukea voi saada kunnallisesta hammashoitolasta saadun lähetteen avulla.

Hammasproteesit valmistetaan akryylista, johon proteesihampaat kiinnittyvät. Perinteisessä tekniikassa tehdään ensin malliksi kipsivalos: ”Siinä saadaan suu siihen työpöydälle”, kommentoi Saul Maury. Tämän jälkeen on vielä monia työvaiheita, ennen kuin proteesi on valmis.

Alaa valtaavat 3D-tulostaminen ja Cad-cam vievät proteesien valmistamista kertakäyttökulttuurin suuntaan, hän kommentoi. Vanhoja proteeseja pystytään nimittäin huoltamaan ja korjaamaan. Ne voivat kestää kymmeniä vuosia, metallirunkoproteesi puoli vuosisataa. Hammasproteesi voi olla jopa vahvempi kuin oikea hammas. Vanhin proteesi, joka Saul Maurylle on tullut vastaan, oli iältään 61 vuotta.

Saul Maury tekee myös koti- ja laitoskäyntejä.

Onni Erikoishammasteknikoilta voi varata aikoja puhelimitse, kotisivuilta, sähköpostitse, lisäksi Whatsapp, Google ja Messenger palvelevat myös. Vapaita aikoja löytyy yleensä hyvin.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.