FysioSaimaa on juuri avannut uuden toimipisteen Raatimiehenkadulle – se tekee myös kotikäyntejä ympäri Etelä-Karjalaa

FysioSaimaan tilat sijaitsevat nykyään Raatimiehenkadulla. Sen omistaja Annukka Laukkanen käytti ennen omaa nimeään kantavaa toiminimeä, mutta se ei ollut kovinkaan käytännöllinen enää kun yritykseen tuli muitakin ihmisiä töihin.

Hän päätti perustaa osakeyhtiön, FysioSaimaa Etelä-Karjala Oy:n. AVI antoi juuri hiljattain luvan aloittaa toiminta osakeyhtiönä.

Annukka Laukkasella on OMT-koulutus elikkä hän tekee tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiaa. Hän on myös erikoistunut lasten neurologiseen kuntoukseen ja lymfa-terapiaan. Hän tekee myös lantiopohjan fysioterapiaa sekä hoitosukkien mittausta, jotka estävät turvotusta. Ja hihanmittausta.

FysioSaimaalla on toinen toimipiste Imatralla Esterinkatu yhdessätoista. Tällä hetkellä FysioSaimaalla on kaksi täyspäiväistä työntekijää ja muutama ihminen, jotka tulevat töihin tarvittaessa.

Vaikka onkin lappeenrantalainen, aloitti Annukka Laukkanen fysioterapian ensin Imatralla muiden töiden ohessa. Lappeenrannassa hänellä on ollut toimipiste vuodesta 2016.

Anni Swanin kadulla olleessa toimipisteessä oli koko ajan ympärillä rakennustyömaa. Nykyiseen sijaintiin Raatimiehenkadulla hän on tyytyväinen, sinne on helpompi tulla ja joku saattaa nähdä vahingossa näyteikkunankin, Annukka Laukkanen kertoo.

Raatimiehenkadun tilassa on vielä ”pientä hiomista”, hän sanoo. Siinä on kaksi hoitohuonetta ja jumppatila, jossa voi tehdä kuntosalityyppistä harjoittelua.

Tila on esteetön ja vessaan mahtuu pyörätuolillakin. Ennen tiloissa sijaitsi autokoulu. Siihen on laitettu muutama seinä lisää.

Asiakkaita tulee monesta lähteestä kuten Kelan ja Eksoten sekä vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksilla ja palveluseteleillä sekä omakustanteisesti lähetteellä tai ilman lähetettä.

Eksote pitää listaa palveluista joita palveluseteleillä voi ostaa. Tätä täytyy yrittäjän hakea ja antaa Eksotelle kaikki mahdollinen tieto yrityksestä, kommentoi Annukka Laukkanen.

Lappeenrannassa on toimijoita reilummin kuin Imatralla. Uutta toimipistettä ei ole vielä keretty markkinoimaankaan, mutta Annukka Laukkanen sanoo opintojensa rinnalla olleen täystyöllistetty. ”Meillä on niin hyvä erikoisosaaminen, että sille on varmasti kysyntää”, hän kommentoi. Ääntä itsestään on toki pidettävä.

Annukka Laukkanen näkee että FysioSaimaan vahvuus on että se ei ole osa ketjua, sieltä saa yksilöllistä hoitoa. Vakituisilla työntekijöillä on myös sairaanhoitajan koulutus. ”Meillä on aika laaja näkemys siitä mikä ihmisen toimintakyky on”, hän sanoo.

Pienessä roolissa FysioSaimaa tekee myös kotisiivousta ja tarjoaa kotipalveluita mutta myös pienimuotoista sairaanhoitopalvelua.

Kotikäynnit ovat tärkeitä FysioSaimaalle, niitä tehdään hieman vapaasta ajasta riippuen, mutta Taipalsaarelle, Lemille, Ruokolahdelle ja Rautjärvelle. On tärkeää tarjota palveluja myös niille, jotka eivät pääse toimipisteelle.

Yrittäjänä Annukka Laukkasella on hiukka joustavammat työajat. Uudet asiakkaat koitetaan ottaa nopeasti vastaan. Jos asiakkaalle sopii hiukka oudommat ajat kuten illat tai aikaisemmat aamut, fysioterapiaan pääsy helpottuu. Työpäivä alkaa Annukka Laukkasella joskus seitsemältä, joskus sitäkin aikaisemmin.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.