Jari Papinniemi pyörittää lavatansseja taas Jänhiälän lavalla neljättä kesää: ”Tänä kesänä ei ole ollut tappiollista iltaa”

Jari Papinniemi otti pyörittääkseen omaan laskuunsa Jänhiälän tanssilavan Joutsenon keskustapuolueelta nelisen kesää sitten. Se oli elänyt hiljaiseloa jo viitisentoista vuotta, välillä oli ollut vain joitain tansseja. Jari Papinniemi osti sen itselleen seitsemän vuotta sitten ja vetosi saadakseen hintaa alas, että tanssit jatkuisivat, minkä sitten tekikin. 

Paikalla on tanssittu vuodesta 1923 lähtien, nykyinen lava on rakennettu vuonna 1962. 2016 luotiin terassirakennelmat kioskin yhteyteen, ettei sateessa tarvitse kahvia enää juoda. Lava on kolmesataaneliöinen ja sisään mahtuu 300 henkilöä.

Entisaikojen taskumattien ja tappelun kulttuuri on vuosien varrella varissut pois. Imatralainen ravintola Kulmahuone pyörittää anniskelualuetta, tanssikansa ei kuitenkaan tanssiessaan paljon juovan.

Paikan vieressä on Veromalampi ja paikan osoite on Veromalammentie 12. Kummallista nimeä paikalle saapuvat artistit aina välillä ihmettelevät. Uimari voi käydä kesken tanssien Veromalammessa uimassa, jos tanssiessa tulee kuuma.

Jari Papinniemi ei ole ollut itse mikään aktiivinen tanssinharrastaja, vaikka Suikkalan lavalla hänkin joskus kävikin.

Jänhiälän lavalla käy ihmisiä yli kuntarajojen, Lahdesta mistä mistäkin, kommentoi Jari Papinniemi. Kaukaisimmat vieraat olivat Uudesta-Seelannista, usein kävijät ovat vieraina lähellä jonkun mökillä. Jari Papinniemi: ”Venäläisiä on joskus käynyt portilla, mutta ei heillä ole tällaista kulttuuria, ovat katsoneet että tämmöistä ja lähteneet pois.”

Hän on mainostanut paikkaa lehdissä, netissä ja Facebookissa. Laviksia eli lavatanssijumppia pyörittää maanantaisin paikallinen tanssinopettaja Minna Turkia. Siellä kävijöitä on kolmisenkymmentä per kerta.

Joutseno-päivillä oli tanssit Jänhiälän lavalla. Tapahtuman järjesti Joutsenon Eläkeläisliiton paikallisyhdistys, joka tarjosi kahvia ja pullaa sisäänpääsyn lisäksi. Peruslippu lavantansseihin maksaa 12€, jos artisti on järjestäjälle kalliimpi niin hinta on 14€.

Paikka täyttyy klo 19 aikaan. Tanssit alkavat klo 18, kello 22 aikaan lopetetaan. On kokeiltu tansseja myös lauantaina, mutta ne eivät ole olleet erityisen suosittuja. Ensi kesänä järjestetään niitä lisää erilaisilla teemoilla kuten entiset nuoret.

Nuoria toivotaan mukaan vakioporukan lisäksi, että lavatanssikulttuuri jatkuisi ja eläisi. Kun tanssiyhtye Hurma kävi kesäkuussa ja Lemmenlautta viikko sitten paikalle saapui paljon nuoria. Kake Randelin esiintyy 6.6. ensi kesänä ja luultavasti vetää lisää nuorta porukkaa.

Jänhiälän tavalla tanssitaan tänä kesänä vielä kolmena torstaina, 5. syyskuuta on ”pikkujoulutanssit”.

Aikoinaan muodostui tanssilavalla myös monia pariskuntia. Moni on tullut paikalle muistelemaan, kuinka päätyivät yhteen. Ja myös entisaikojen rettelöintejä joskus muistellaan.

Kävijämäärä on hiljalleen kasvamassa, Jari Papinniemi: ”Tämä kesä on ollut hyvä, ei ole ollut yhtään tappiollista iltaa. Enemmänkin mahtuisi porukkaa, mutta ihan lupaavalta näyttää.”

https://www.facebook.com/janhialantanssilava/
https://www.facebook.com/janhialantanssilava/
Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.