Kinnusen talo täytti 110 vuotta – hienot juhlat sisäpihalla ja kulkue Valtakadulla

Valtakadun ja Snellmanninkadun kulmassa Lappeenrannassa sijaitsee Kinnusen talo. Se on ainoita säilyneitä jugend-taloja Lappeenrannassa. Sen 110-vuotisjuhlia vietettiin tässä elokuussa.

Juhlakulkue kulki kirjaston luota Valtakatua pitkin talolle. Mukana oli mm. rakuunoita hevosineen ja sambaa, muiden kulkueeseen osallistuvien lisäksi.

110-vuotisjuhlat jatkuivat talon sisäpihalla, missä esiintyi bändejä ja tarjoiltiin juhla-ateria. Moni juhlijoista oli pukeutunut talon alkuaikojen aikakauden asuun.

Kinnusen talon rakennutti suutarimestari Pekka Kinnunen rakennusmestari Pekka Roihan piirustusten mukaan. Silloin Valtakatu oli vielä nimeltään Aleksanterinkatu.

Alin kerros on tiilirakenteinen ja toisen kerroksen runko on hirttä. Myymälöihin pääsee jugend-koristeisista sisäänkäynneistä. Taidekaupassa juhlien aikaan avautui Kaj Stenvallin näyttely ja Madame Boutique esitteli tuotteitaan. Kinnusen talossa on toiminut aikanaan elokuvateatteri ja kenkätehdas. Kenkätehdas voitti Pariisin maailmannäyttelyssä. Lisäksi siellä on toiminut pukuompelimo.

Talo on edelleen Kinnusten suvun omistuksessa. Siitä huolehtii Meijän piha – Kinnusen talon kannatusyhdistys. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Sirkka Littow.

Yhdistys myy henkilöjäsenyyksiä 25€ vuodessa, alennuksiin oikeutetut ryhmät maksavat 15€ vuodessa. Kannatusjäsenyys on hieman kalliimpi. Myös yhdistyksillä ja yrityksillä on mahdollisuus osallistua kustannuksiin hieman isommalla panoksella.

Meijän piha -yhdistyksen tarkoituksena on suojella ja elävöittää taloa, yhdistyksen sääntöjen mukaan tarkoitus on ”vaalia paikkakunnalla kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Kinnusen talon perintö ja kehittää sen roolia osana nykyaikaista kaupunkikulttuuria tarjoamalla kaupunkilaisille mahdollisuuksia olla osana nykyaikaista kaupunkikulttuuria tarjoamalla kaupunkilaisille mahdollisuuksia olla osana talossa ja sen pihassa järjestettävissä tapahtumissa.”

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.