Kinnunen Kauppatorilla on kauneudenhoitoalan tukkumyymälä, josta löytyy ammattilaisille tuotteita joka lähtöön

Kauppatorin kyljessä löytyy Kinnunen. Se on kauneudenhoitoalan tukkumyymälä, joka myy pääosin suoraan yrittäjille. Heini Mankinen on ollut mukana siitä kun yritys Lappeenrantaan tuli yhdeksän vuotta sitten.

Ihan kaikkia tuotteita liikkeestä kuluttajat eivät saa ostaa, mutta harjaa, kampaa, shampoota, hoitoaineita, hiuslakkaa ja muuta kyllä voi. Teknisiä tuotteita he eivät saa ostaa. Tarvikepuolella löytyy pinniä, verkkoa ja klipsiä. Ja harjoituspäitä. Hansikkaita, niskaliinoja ja kertakäyttöpyyhkeitä.

Tuotteissa laatu maksaa. Materiaaleina käytetään erilaisia muoviseoksia. Hiilikuitukammalla ja muovikammalla on tosi suuri ero. Toinen sähköistää enemmän kuin toinen. Myös ergonomiassa on eroja.

Kynsiteknikoille Kinnusessa myydään rakennekynsigeeliä, viiloja ja muuta. Kosmetologeille sokerointisokeria, kylmävahaliuskaa, ripsikulmaväriä kestovärjäyksiin ja ripsipidennyksiä varten.

Kinnusen perusti Veijo Kinnunen Jyväskylässä ja nyt sitä pyörittää hänen poikansa Tommi Kinnunen, yritys on siis perheyritys.

Heini Mankinen opiskeli itsensä Savonlinnassa sekä parturi-kampaajaksi että kosmetologiksi ja palasi takaisin synnynkaupunkiinsa Lappeenrantaan. Lappeenrannan ammattikoulu on muuttanut Oprin yläkertaan. Heini Mankinen on esitellyt Kinnusta uusille opiskelijoille jo yhdeksän vuoden ajan.

Kinnusella on kolme nettikauppaa, www.suortuva.fi on kuluttajille, www.kinnunen.fi on ammattilaisille ja www.peruukkipalvelu.fi on sitten peruukkipuolta.

Asiakas voi saada Eksotelta maksusitoumuksen, jos haluaa peruukin ja sairaus on vienyt oman tukan. Yksityisyyden suojelemiseksi liikkeen takaosassa on oma pieni huone, mikä on hiukka katseilta salassa.

Peruukit ovat kehittyneet valtavasti. On olemassa tavallista kuitua ja lämpöä kestävää kuitua. Future Hair on 70-prosenttisesti lämpöä kestävää kuitua ja 30-prosenttisesti aitoa hiusta. On myös aidosta hiuksesta tehtyjä peruukkeja.

On olemassa päälakilisäkkeitä ja tupeita ja lisäksi erilaisia pantasysteemejä, jos ei halua kokoaikaisesti peruukkia pitää mutta haluaa että hatun alta pilkistää vähän hiuksia. Asiakkaita riittää peruukkisovituksiin viikoittain koronasta huolimatta. Kun asiakas ostaa itselleen peruukin, kuuluu palveluun myös leikkaus ja muotoilu.

Jos asiakkaalla on vanha peruukki, joka on mennyt vähän huonoon kuntoon, pystytään sitä tarvittaessa entraamaan, leikkaamaan tai käsitellä se höyryttämällä uuteen uskoon”, hän jatkaa.

Päivittäin käytössä olevaa peruukkia pitäisi kesäaikaan pestä kaksi kertaa viikossa, talvisin kerta riittää. Kesä hikoiluttaa ja hiki on pahinta pohjalla sillä sieltä häviää elastisuus hyvinkin äkkiä, selittää Heini Mankinen.

Kinnusen takaosassa järjestetään myös koulutuksia, siellä on pyörillä liikkuvia hyllyjä, pesupaikka ja peilit. Siellä järjestetään ammattilaisille värjäys- ja hiuspidennyskoulutuksia.

Kinnusia on paitsi Lappeenrannassa, myös Espoon päävarasto, juuri marraskuussa avattu myymälä Helsingin Kampissa, yksi Helsingin rautatieasemalla, ja lisäksi Lahdessa, Oulussa, Turussa ja Jyväskylässä.

Kinnusella on yhteensä seitsemän myyntiedustajaa, joista Lappeenrannan alueen edustaja ajaa Joensuuhun asti.

Kivijalkatukkuja ei enää niin löydy, josta voisi ostaa yksittäisiä kappaleita tarvitsemiaan tuotteita, eikä kahtakymmentäneljää, selittää Heini Mankinen.

Hollantilainen Keune on tärkein brändi mitä Kinnunen tuo maahan. Se on myös perheyritys. Oma tuotesarja myös miehille.

Kinnusessa järjestetään Mago-koulutusta, jota on tällä hetkellä ainoastaan Kinnusessa. Ilman koulutusta sitä ei saa käyttääkään. Se on hiuspidennystekniikka, joka on täysin allergiavapaa, sillä siinä käytetään ainoastaan puuvillalankaa eikä ollenkaan kemikaaleja, se on sen valtti, selittää Heini Mankinen.

Pidennyksiä saa myös teipillä tai sinettihiuksina, joissa sulatetaan keratiinisinetti tukkaan. Tiettyjä sairauksia sairastavilla irtoaa tukka joko väliaikaisesti tai pysyvästi ja näitä potilaita varten on turbaaneja ja muita päähineitä, jotka ovat lähteneet trendaamaan ihmisillä, joilla ei sairausta olisikaan. Materiaali on bambuviskoosia, joka on kevyt ja viileä kesähelteillä. Ne eivät ole mitään perushattuja, sanoo Heini Mankinen.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.