Pakohuonepeli Room Escape Lappeenranta laittaa kilpailijat suljettuun huoneeseen ratkomaan ulospääsyä

Room Escape -pakohuonepeli toimii Lappeenrannassa Valtakadun vanhan pankkirakennuksen yläkerrassa. Roosa Ripatti toimii sen mysteeripäällikkönä eli pakohuoneen vuoropäällikkönä. Yhteensä pakohuoneessa on kuusi työntekijää. Se on sijainnut samalla paikalla nyt nelisen vuotta. Ennen paikalla on sijainnut pankkiirin oma asunto.

Room Escapen ratkaiseminen vaatii nokkeluutta ja päättelykykyä. Pelihuoneessa ratkotaan tehtäviä, joista saa koodeja ja avaimia, millä avata huoneessa olevia lukkoja. Lopuksi pitäisi löytyä ulospääsyavain. ”Pakenemisen lisäksi tulisi vielä ratkaista huoneen mysteeri, se on vähän kuin bonustehtävä”, selittää Roosa Ripatti.

Pelissä on 60 minuuttia aikaa ratkoa koodeja ja löytää ulospääsyavain. Lähin pakohuonepeli löytyy Imatralta, niitä on myös Kouvolassa ja Mikkelissä.

Pelihuoneita löytyy kahdella eri teemalla, nimiltään Pankin kauhu ja Valtakadun Erakko. Valtakadun Erakkoa löytyy kahdesta eri huoneesta, joten ne voidaan toteuttaa mittelönä, jossa on kaksi kilpailevaa porukkaa.

Room Escape Lappeenranta on S-ryhmän ainoa pakohuonepeli. Virvokkeita voi nauttia sen omasta baarista vaikka peliin opastettaessa, siinä menee sellainen viisitoista minuuttia. Ollaan vähän samaa kuin vaikka alakerran Amarillo, selittää Roosa Ripatti.

Kesäisin Room Escapessa käy paljon polttariporukoita, nyt on alkamassa juuri pikkujoulusesonki. Useimmat kävijät ovat nuoria kaveriporukoita, mutta käy perheitä, sisaruksia ja pariskuntiakin. Ikähaarukka on keskimäärin siinä 20-40-vuotiaita.

Yleensä ulospäässeet peliporukat ovat käyttäneet aikaa nipin napin alle kuusikymmentä minuuttia. Yleisin ulospääsyaika on juuri siinä rapiat päälle 55 minuuttia, selittää Roosa Ripatti.

Pakopelihuoneet ovat Mysteerin kehittämiä, joka on suunnitellut pelihuoneita muuallekin Suomeen kuten Tampereelle.

Pakohuonepelin voi varata itselleen netissä tai soittamalla. Room Escape Lappeenranta on auki tiistaista sunnuntaihin, arkisin kello neljästä iltakahdeksaan tai -kymmeneen ja viikonloppuna avataan jo kahdeltatoista.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.