AlexSandra on kolmen alusasuliikkeen ketju, Lappeenrannassa oli ennen viisi erikoiskauppaa, nyt enää vain yksi – Kauppakadulta löytyy kaikki huippumerkit!

Alusasuliike AlexSandralla on kolme liikettä: yksi Lappeenrannan Kauppakadulla, toinen Imatran Koskenpartaalla ja kolmas Savonlinnassa. Omistajan Tuija Ovaskaan mukaan Lappeenrannan liike on vilkkain, toki nettikaupassakin liikkuu tavaraa. Hän itse asuu Imatralla.

Aiemmin hän on tehnyt yrittäjänä liikelahjoja, ollut mukana verkostomarkkinoinnissa ja aivan ensimmäisenä yrityksenään pitänyt siskonsa kanssa varjostinliikettä.

Ensimmäinen AlexSandra perustettiin Imatralle vuonna 2005, Lappeenrannan liike 2012. Ensimmäinen Lappeenrannan AlexSandra perustettiin Valtakadulle ennen sen remonttia. Välillä liike oli kauppakeskuksessakin mutta Tuija Ovaska halusi kivijalkaan, jossa voi itse määrätä milloin liike on auki.

Kauppakadun liiketila viehätti häntä ja hän kävi kysymässä paikalla olleelta Makuunilta, eivätkö he voisi pienentää liiketilaansa. Nykyinen yhtenäinen liiketila luotiin, kun palo-ovi poistettiin liikkeiden välistä. Liikkeessä on nyt pyöreästi 130 neliötä.

Kesäaikaan myyjiä on liikkeissä enemmän, osa on kesälomilla. Korona on  hidastanut liiketoimintaa.

AlexSandrasta löytyy alusasuja, yöasuja, uima-asuja ja sukkatuotteita. Rintaliivejä menee eniten kaupaksi. Uima-asuja myydään ympäri vuoden, moni tarvitsee uudet bikinit etelänmatkalle. Alennukseen voi päätyä joitain hajakokoja, kertoo Tuija Ovaska.

Miehille on oma pieni osastonsa, jossa myydään kalsareita, yöasuja, saunatakkeja ja uimahousuja.

Rintaliiveissä on t-paita-liivejä eli sileätä liiviä, pitsiliiviä, topattua liiviä, imetysliiviä ja proteesitaskullisia liiviä, niille joilla on rintaproteesi.

Uimapuvutkin järjestetään liivikoon mukaan, jolloin istuvuus on taattu. Jos sattuu asiakkaalla olemaan isot rinnat ja on muuten pienikokoinen, hänen ei tarvitse ostaa itselleen hirveän isoa uimapukua.

Verkkokaupasta on helppo tilata, jos tietää jo tuotteen merkin ja kokonsa, sanoo Tuija Ovaska.

Talvella kerrastot kuten silkkivillakerrastot ovat suosittuja. Wolfordia, maailman parasta sukkahousumerkkiä, kuten Tuija Ovaska sanoo, on AlexSandrassa hyvä valikoima. Primadonna, joka on belgialainen merkki ja myös AlexSandran päämerkki, sillä voi olla 70 eri kokoa yhdestä liivistä.

Tänä aikana varsinkin suomalaisturisteja käy liikkeessä paljon. Venäläisasiakkaat ovat kadonneet, he toivat normaalivuosina melkein kolmanneksen liikevaihdosta. Ennen koronaa näkyi, että ruplan kurssi oli heikko. Nyt kaupassa käyvät turistit, venäläiset ja jossain määrin saksalaiset, omistavat mökin jostain Etelä-Karjalasta.

Tämä helteinen kesä on ollut parempi kuin viime kesä. Talvi toi tulokseen miinusta ja koronaa maksetaan vielä pitkään pois, sanoo Tuija Ovaska.

AlexSandra on erikoiskauppa, alusvaateliikkeitä oli ennen Lappeenrannassakin viisi, mutta nykyään se on ainut. Lappeenranta on yrittäjille kaupallisempi kuin Imatra tai Savonlinna, sillä se on asukasluvultaan suurempi.

AlexSandran tuotteet ovat eurooppalaisia johtavia alusasumerkkejä. Ne ovat myrkyttömiä ja vastuullisesti valmistettuja.

Nyt menevät kaupaksi erityisesti uima-asut, rantamekot ja rantatunikat. Liivejä tulee uusia lähes joka viikko, korona-aikoina ainakin kuukausittain.

Helsingissä järjestetään kaksi kertaa vuodessa messut Fashion Centerissä, jossa huippumerkkien edustajat esittelevät tuotteitaan. Suurin osa edustajista on suomalaisia, mutta saattaa joku isompi pomo lentää ulkomailtakin.

AlexSandraan on helppo piipahtaa sisään, asiakkaan ei tarvitse tietää hirveän paljon, paitsi sen mitä tulee etsimään: ”Me katsomme koon, mittaamme ja katsomme kuppikoon, näytetään mitä kaikkea on ja asiakas saa sitten itse valita. Autamme mielellämme sovituksessa jos asiakas sen sallii”, sanoo Tuija Ovaska.

Moni myös tilaa AlexSandran kautta tuotteita. Jos toisessa kaupassa sattuu olemaan asiakkaan haluama vaate, joku tiettyä väri vaikkapa, se tulee kauppaan jopa jo seuraavana päivänä. Jos tuotteen joutuu tilaamaan Keski-Euroopasta se saapuu yleensä liikkeeseen noin viikossa. Asiakkaalle lähetetään viesti kun tuote on liikkeeseen saapunut.

Mallinuket näyteikkunassa keräävät kehuja. Moni asiakas on nähnyt näyteikkunassa jonkin tuotteen, jota on myöhemmin tullut kyselemään. Autolla pääsee ajamaan ihan Kauppakadun liikkeen eteen. Verkkokaupasta voi tilata ihan mistä vaan, huomauttaa Tuija Ovaska.

www.alexsandra.fi

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.