Sofieé Imatran Koskentorilla myy naistenvaatteita ja jälleenmyy Pentikin tuotteita – Pentik juhlii tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuotta

Sofieé palvelee Imatran Koskentorilla. Se avautui tämän vuoden huhtikuussa. Omistaja Päivi Koskelan firma aloitti viitisen vuotta sitten. Sofieé myy muotia naisille Ruotsista ja Tanskasta, mutta jälleenmyy myös Pentikin tuotteita. Nyt sillä on myös oma kesäkauppa Puumalassa, Summer Shop Sofieé. Tämä kesä on siellä ollut vilkas.

Alkuun Sofieé piti pop-up -kauppaa monella paikkakunnalla, mistä se on tullut tutuksi: Lappeenrannassa, Parikkalassa, Simpeleellä, Taavetissa ja Joutsenossakin. Lappeenrannassa pop-up -kauppa oli muun muassa Isossa Kristiinassa, Joutsenossa vuokrattiin esimerkiksi julkisesta palvelutalosta tiloja.

Joskus pop-uppia pidettiin vain pari päivää, joskus kuukausia. Sofieé toimi joitain kertoja yhdessä alusvaateliike AlexSandran kanssa.

Sofieén kiinteään liiketilaan tehtiin iso remontti. Pentikin tuotteiden lisäksi myyntiin tulivat vaatteet. Puumalaan alettiin remppaamaan heti Imatran liikkeen jälkeen.

Puumalassa Päivi Koskela aloitti jo vuosi sitten, se meni niin hyvin että hän halusi sinne oman kaupan. Tilat löytyivät Puumalan pääkadun varresta vanhasta R-Kioskista. Avajaiset pidettiin 11. päivä kesäkuuta.

”Tämä kesä on ollut vilkkaampi kuin viime kesä. On paljon mökkiläisiä ja ympäri Suomea lomalaisia, asuntovaunujen kanssa ja ihan ohikulkijoita”, kertoo Päivi Koskela. Asiakaskuntaa tuli ympäri Suomen kotimaanmatkailun lisääntyessä. Puumalan kauppa on auki vielä viikonloppuisin lokakuuhun ja ensi kesään se avautuu hiukka aikaisemmin, jo toukokuussa.

Sofieéssa myytävät vaatteet ovat tanskalaisia ja ruotsalaisia. Toki nettikaupoista saa, mutta moni asiakas kuitenkin haluaa tulla ja sovittaa, katsoa paikan päällä. Kevääksi ja kesäksi tulee uutta joukkoon.

Vaatteet Päivi Koskela käy valikoimassa helsinkiläisistä showroomeista. Saa itse valita mallin ja värin, niissä pitää onnistua aika nappiin, hän sanoo. Suurin osa on naistenvaatteita, Puumalassa myytiin hiukan ruotsalaista Holbrook-merkkisiä miestenvaatteita.

Imatran kaupalla vaatteita ja Pentikin tuotteita myydään puolet-puolet, Puumalassa menee enemmän vaatteita, tosin siellä on vähemmän Pentik-tavaraa tarjolla.

Moni mökkiläinen tai lomalainen on Puumalassa sanonut, että pääkaupunkiseudulla asuessaan ei oikein arjen kiireiltä pääse ostoksille kauppakeskuksiin. ”Heistä on ihan loistavaa kun tulee Puumalaan, niin siellä on kauppa mistä voi ostaa lomalla”, sanoo Päivi Koskela.

Päivi Koskela on tehnyt töitä vaatteiden kanssa jo 30 vuotta ja sisustaminen on häntä kiinnostanut kovasti. Hän on välillä myös miettinyt että olisi kiva olla Pentikillä töissä.

Pentik hakikin Imatralle yrittäjää ja hän päätti tarttua tilanteeseen. ”On aivan mahtavaa olla Pentikin tarinassa mukana. Sisustus ja vaatteet sopivat loistavasti yhteen ja olemmekin saanut paljon kehuja kauniista myymäläkokonaisuudesta”, kommentoi Päivi Koskela.

Nyt on Pentikin 50-vuotisjuhlavuosi. Imatran Koskentorin kaupassa myydään keramiikkaa, tekstiilejä kuten pöytäliinoja, tabletteja ja serviettejä. Heiltä on tullut paljon uusia kuoseja.

Pentikin tehdas toimii Posiolla, jossa valmistetaan korkealaatuista keramiikkaa.

Pentik yrityksenä sai alkunsa Anu Pentikin ja Topi Pentikäisen posiolaisesta lastenhuoneesta ja kellarista, jossa Anu Pentik teki keramiikka- ja nahkatöitä. Posiolle pariskunta päätyi kun Topi Pentikäinen vastavalmistuneena voimistelunopettaja sai sieltä töitä.

Anu Pentikin töissä alkoi näkyä Lapin taika ja Posiolle nousi maailman pohjoisin keramiikkatehdas.

Imatralla on korona-aikana alkanut näkymään huolestuttavan paljon tyhjiä liikehuoneistoja.

Päivi Koskela pohtii, että korona on jollain tapaa koskettanut Imatraa, vaikka tartuntaluvut ovat olleet aika alhaiset. Keväällä liikkeen avaamista hän puntaroi pitkään, mutta avajaisten jälkeen ihmiset ovat tulleet kiittelemään että uskalsi. Ihmiset ovat olleet aika varovaisia koronan aikana, toisin kuin näki käynnillään Helsingissä, ehkä se on pitänyt luvut alhaisina, hän pohtii.

Päivi Koskela toivoisi, että raja jo kohta aukeaisi. Sitten kauppa varmasti vilkastuu. Pentik on vahva brändi ja naiset tulevat aina haluamaan sovittaa vaatteitaan.

Artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.